SafeGPT voor de overheid

Veilige AI-gedreven oplossingen voor een efficiëntere en robuuste overheidsdienst.
Bevorder de bedrijfsvoering en dienstverlening.

AI toepassingen speciaal ingericht voor de overheid

We zorgen we ervoor dat onze toepassingen niet alleen innovatief en efficiënt zijn, maar ook voldoen aan de strengste normen van transparantie, gegevensbescherming en beveiliging.

Wet Open Overheid (WOO)

Deze wet vervangt de Wet openbaarheid van bestuur (Wob) en heeft als doel om de overheid transparanter te maken. Om de privacy van de medewerkers te beschermen kan de data redactie van SafeGPT documenten en teksten anonimiseren.

Privacy Wetgeving (AVG)

Deze Europese verordening is sinds 25 mei 2018 van toepassing in alle EU-lidstaten, waaronder Nederland. De AVG legt strikte regels op voor het verzamelen, verwerken en opslaan van persoonsgegevens. Organisaties moeten duidelijk maken welke gegevens ze verzamelen, waarom ze deze verzamelen en hoe lang ze deze bewaren. Ook hebben burgers het recht om hun gegevens in te zien, te corrigeren of te laten verwijderen. SafeGPT voorziet in al deze functionaliteiten.

Baseline Informatiebeveiliging (BIO)

De BIO is een set van normen en maatregelen voor de beveiliging van informatie binnen de gehele overheid. SafeGPT is ISO27001 gecertificeerd en voldoet daarmee aan de eisen van de BIO.

Europese AI Verordening (AI Act)

De Europese AI-wetgeving is een nieuwe set regels met betrekking tot het gebruik van AI. SafeGPT brengt een beperkt risico met zich mee en heeft als belangrijkste pijler “het informeren van de gebruikers”. SafeGPT heeft een volledig aanpasbare startpagina waarop gebruikers worden geïnformeerd over hoe ze moeten omgaan met de verkregen informatie van een AI. Het blokkeren van persoonsgegevens draagt ook bij aan het bewuste gebruik van generatieve AI.

Veilig

 • Voorbereid op de Europese AI wetgeving
 • Geen machine Learning
 • Data minimalisatie wordt toegepast en geaudit
 • ISO27001 gecertificeerd
 • Voldoet aan de AVG

Toepasbaar

 • Anonimiseren in het kader van de Wet Open Overheid.
 • Verbeteren van brieven en digitale correspondentie in Nederlands B1.
 • Een nieuw niveau van creativtieit voor alle medewerkers.
 • Zie verder voor veel meer mogelijkheden

Kantoor-

SafeGPT

automatisering

Plug & Play

 • Alles-in-één SAAS-platform met SSO via AzureAD
 • Eenvoudig te koppelen met interne systemen middels een REST API.
 • Kant en klaar met veiligheid en ethiek voorop.

Kwaliteit

 • Betere bedrijfsvoering
 • Betere dienstverlening
 • Sneller hulp bij vragen
 • Betrouwbare antwoorden door Fine Tuning en Bron vermelding

Ontwikkeld met en voor de overheid met veiligheid en ethiek voorop

Een van de kernwaarden van SafeGPT is dat we werken in samenwerking met onze klanten. Om de bruikbaarheid, toepasbaarheid en ethische aspecten te toetsen, hebben we een klankbord opgericht. Alle overheidsklanten hebben de mogelijkheid om deel te nemen om nieuwe initiatieven te beoordelen.

Brainstorm

Alles begint bij een idee. SafeGPT beoordeeld alle ideeën of deze passen binnen de visie van onze productlijn.

Klankbord

De klankbord wordt gehouden door onze aangesloten klanten en toetst op ethiek en bruikbaarheid.

Ontwikkeling

De toepassingen worden ingebracht in de sprints en wordt vaak binnen enkele weken geimplementeerd.

Toetsing en Audit

Vervolgens wordt er gecontroleerd op de naleving en kwaliteit van de oplevering.

Kantoor Automatisering

AI Assistent

De Wet open overheid (WOO) streeft naar grotere transparantie binnen overheidsorganisaties door het actief openbaar maken van overheidsinformatie. Echter, het is cruciaal dat persoonlijke en gevoelige gegevens beschermd blijven. Met SafeGPT’s data-anonimisering wordt voldaan aan de WOO, terwijl de privacy van individuen gewaarborgd blijft.

De AI Chat fungeert als een directe communicatielijn, altijd beschikbaar om vragen te beantwoorden, problemen op te lossen en medewerkers te ondersteunen. Door real-time interactie en snelle respons verhoogt het de productiviteit en zorgt het voor een soepele informatiestroom binnen de organisatie.

Schrijven kan een tijdrovend proces zijn, vooral wanneer precisie en duidelijkheid essentieel zijn. De AI Tekst Verbeteraar analyseert en optimaliseert teksten, corrigeert fouten en zorgt voor een heldere en begrijpelijke communicatie, afgestemd op de doelgroep.

Documenten zijn de ruggengraat van elke overheidsinstantie. De AI Document Verbeteraar analyseert, structureert en optimaliseert documenten, waarbij het zorgt voor consistentie, nauwkeurigheid en een gestroomlijnde presentatie. Genereer samenvattingen, in één keer alle schrijffouten eruit, alles in Nederlands B1, de mogelijkheden zijn eindeloos.

De Cognitieve Search  functie verrijkt de chatdata met waardevolle interne informatie. Door het combineren van chatinteracties met interne databronnen, maak je eenvoudig grote informatiebronnen beschikbaar voor alle medewerkers van de organisatie. Denk bijvoorbeeld aan een personeelhandboek, huisregels, ontruimingsplan en nog veel meer.

Veiligheidsmaatregelen

Persoonsgegevens

De kern van SafeGPT beschikt over een geavanceerd beleidssysteem dat automatisch reageert op alle ingevoerde persoonsgegevens. Dit beleid is volledig aanpasbaar naar de specifieke wensen van de organisatie.

Financiele gegevens

Ook bij financiële gegevens biedt SafeGPT een oplossing. Ons systeem detecteert automatisch creditcardgegevens, IBAN-nummers, SWIFT-codes en meer. Bovendien kan het beleid volledig worden afgestemd op de behoeften van uw organisatie.

Aanvullende encryptie

SafeGPT erkent het belang van het beschermen van deze gegevens en heeft daarom geavanceerde encryptiemethoden geïmplementeerd. Deze aanvullende encryptie zorgt ervoor dat gevoelige gegevens in logs niet leesbaar zijn.

Dataminimalisatie

SafeGPT hanteert het principe van dataminimalisatie, waarbij alleen de strikt noodzakelijke gegevens worden verwerkt en opgeslagen. Door overbodige data te vermijden, vermindert het risico op onbedoelde blootstelling en zorgt het voor een efficiënter en veiliger systeem.

Jaarlijkse onafhankelijke Audit

Om de integriteit en veiligheid van ons systeem te waarborgen, ondergaat SafeGPT jaarlijks een onafhankelijke audit. Deze grondige evaluatie, uitgevoerd door externe experts, zorgt ervoor dat we voldoen aan de internationale normen van gegevens-bescherming en systeembeveiliging. 

Lees de onafhankelijke DPIA

Voor een diepgaand inzicht in hoe SafeGPT de privacy en gegevensbescherming waarborgt, nodigen wij u uit om onze onafhankelijke Data Protection Impact Assessment (DPIA) te lezen. Op aanvraag beschikbaar.

Wet Open Overheid

Data anonimiseren

De Wet open overheid (WOO) streeft naar grotere transparantie binnen overheidsorganisaties door het actief openbaar maken van overheidsinformatie. Echter, het is cruciaal dat persoonlijke en gevoelige gegevens beschermd blijven. Met SafeGPT’s data-anonimisering wordt voldaan aan de WOO, terwijl de privacy van individuen gewaarborgd blijft.

Met SafeGPT’s is het anonimiseren van data eenvoudiger dan ooit. Zonder ingewikkelde installatieprocessen of technische hordes kunt u direct aan de slag. Ons platform is ontworpen met gebruiksgemak in gedachten, zodat overheidsinstanties snel en zonder gedoe kunnen profiteren van geavanceerde anonimiseringstechnologieën.
Veiligheid en privacy staan centraal bij SafeGPT. Onze geavanceerde AI-technologie zorgt ervoor dat persoonlijke en gevoelige gegevens grondig worden geanonimiseerd, waardoor de risico’s van datalekken en privacy-inbreuken worden geminimaliseerd. U kunt erop vertrouwen dat de gegevens die door SafeGPT worden verwerkt, voldoen aan de strengste normen van gegevensbescherming.
SafeGPT is niet alleen krachtig, maar ook flexibel. Ons platform kan eenvoudig worden geïntegreerd met bestaande systemen zoals bijvoorbeeld een zaaksysteem. Dankzij onze REST API en compatibiliteit met diverse platforms zorgt SafeGPT voor een naadloze samenwerking tussen systemen, waardoor de workflow van data-anonimisering gestroomlijnd en efficiënt wordt.

De Wet open overheid (WOO)  benadrukt de actieve openbaarmaking van overheidsdocumenten, met een strikte zorgvuldigheid bij het publiceren van persoonsgegevens.

De Wet elektronische publicaties (WEP) vergroot de digitale toegankelijkheid van overheidsbesluiten, waarbij het anonimiseren van bepaalde persoonsgegevens, afhankelijk van hun publieke exposure, essentieel is.

De Wkpb centraliseert informatie over grondgebonden beperkingen, met aandacht voor AVG-conforme gegevensverwerking bij het Basisregistratie Kadaster.

De Archiefwet streeft naar openbaarmaking van overheidsinformatie, waarbij persoonsgegevens conform de AVG bewaard blijven, tenzij dit de bewaardoelstelling hindert.

Vrijblijvend de mogelijkheden verkennen?

SafeGPT Netherlands BV © 2024. All Rights Reserved. – SafeGPT

SafeGPT Netherlands BV © 2024. All Rights Reserved. – SafeGPT

Create a support ticket

  This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

  Contact

  Vul het formulier in en ons team neemt op werkdagen binnen 24 uur contact met u op.

  Fout: Contact formulier niet gevonden.

  Registeren

  Geniet 30 dagen gratis van het Premium plan. Na deze periode wordt je account automatisch omgezet naar het ‘FREE’ plan.

  Betaalgegevens zijn niet vereist tijdens de proefperiode.

  Door op de “Aanmelden” knop te klikken, gaat u akkoord met onze Algemene Voorwaarden en bevestigt u dat u ons Privacybeleid hebt gelezen en erkend.

  Fout: Contact formulier niet gevonden.

  • Waarom SafeGPT
  • Functies
  • Prijzen
  • Resources
  • Contact